
موضوع اتکا به نیروی داخلی، مسئله ای است که بارها توسط رهبر معظم انقلاب به آن اشاره شده است. روز گذشته نیز ایشان در دیدار با نمایندگان مجلس به این موضوع پرداخته و گفتند: برای موضوع هسته ای راه حل هایی وجود دارد که همه آنها منوط به تکیه بر ظرفیت های داخلی و تقویت تولید است.
«سراج24» پیرامون اهمیت جریان اتکا به داخل و استفاده از ظرفیت های داخلی و نیز نقد جریان «مانمی توانیم» که در صورت تعابیری چون «آبگوشت بزباش و قرمه سبزی» و «خودکفایی مزخرف است » و ... ظاهر شده است با گفتگوهایی به تبیین این جریان پرداخته است.
در زیر بخشی از این گفتگوها را می خوانید:
حبیبالله بوربور، قائم مقام جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی در گفتگو با سراج24 با اشاره به سخنان برخی از مسئولان دولتی که تفسیر گفته های آنها «ما نمیتوانیم» است، گفت: فردی که در راستای اعتقادات و مطالبات مردم نمی تواند، گام بردارد، دلیلی ندارد به عنوان مسئول در نظام جمهوری اسلامی ایفای وظیفه کند.
قائم مقام جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی گفت: استقلال در همه ابعاد مستلزم ایمان داشتن به آرمانهای انقلاب است و انقلابی بودن شرایطی دارد و یکی از این شرایط ایجاد امید در مردم از سوی مسئولان است.
وی با اشاره به هجمه یک جریان خاص به سپاه پاسداران گفت: برخی صحبتها سخیف و در راستای منافع آمریکا است؛ سپاه یک نهاد انقلابی است که بار انقلاب به دوش این نهاد است.
قائم مقام جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی گفت: اگر فردی خواسته یا ناخواسته با قلم و عمل خود می خواهد سپاه را متزلزل کند، در راستای منافع دشمنان گام برداشته است و امیدواریم این گونه افراد عقلانیت را پیشه خود کنند.
همچنین کمالالدین سجادی سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری نیز در با بیان اینکه فلسفه وجودی انقلاب بر اساس "ما میتوانیم" شکل گرفته است، اظهار داشت: ما توانستیم طرحی نو از شیوه حکومت داری را به جهان ارائه کنیم. جمهوری اسلامی ایران یک طرح نو برای اداره کشور بود که ما به جهان معرفی کردیم چرا که جوهره انقلاب اسلامی ایران ما می توانیم است.
سجادی خطاب به جریان ما نمیتوانیم در کشور نیز گفت: با توجه به ویژگیهایی که ملت ما دارد با رهبری که به مردمش ایمان و اعتماد کامل دارد و این نظام مستحکم چطورمی گویید ما نمی توانیم؟ این در صورتی است که ما با این شرایط دائم باید ندای ما می توانیم را سردهیم. متاسفانه بعضی از مسئولین حرفهایی را بر زبان می رانند که حکام یک کشور عقب افتاده ضعیف نیز اینگونه به ظرفیت و توانمندی مردمش نمینگرد.
دبیر کل جامعه اسلامی کارمندان ادامه داد: ما در هشت سال دفاع مقدس یک تنه برابر جهان ایستادیم و آنرا اداره کردیم در حالی که دوست آنچنانی هم نداشتیم و این ایستادگی مصداق کامل ما می توانیم است. حال چطور با این شرایط باز کسانی پیدا می شوند که به خود جرأت می دهند و می گویند ما نمی توانیم.
سجادی به میزان تاثیرات تحریم بر کشور اشاره کرد و اظهار داشت: کارشناسان، اساتید و صاحب نظران زبده و خبره اقتصادی متفق القول عقیده دارند که مشکلات اقتصادی ما تنها 30 درصدش به خاطر تحمیل تحریمهای ظالمانه غرب است و مابقی آن بدلیل عدم وجود یک نظام مناسب اقتصادی و مدیریت صحیح بر اقتصاد مملکت است. حال اگر ما با اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری بر روی آن تاکید ویژه دارند جوشش درونی توانائی های اقتصادی مردم و کشور را فعال کنیم و با درایت کارها را پیش ببریم ضمن آنکه مشکل هفتاد درصد را حل کرده ایم اثرات 30 درصدی تحریم بر اقتصادمان را نیز کاهش خواهیم داد.
مهرداد بذرپاش، عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی در همین رابطه می گوید: همواره در طول تاریخ که ملت شعار ما می توانیم را سر می داده یک عده ایی دلداده آن طرف آب و غیر مستقیم و یا خدائی نکرده بصورت مستقیم و تحت عنوان سمپات بیگانگان این شعار ما می توانیم را به تمسخر گرفته و هنوز هم می گیرند و یا اصلا ً به این شعار باور ندارندو واین را در برخی از گفتارها و نوشتجاتشان یاسهوا ً و در برخی موارد عمدا ً عنوان می کنند.
وی با اشاره به این نکته در شرایط کنونی هم متاسفانه شاهد ترویج اینگونه تفکر هستیم افزود: این خیلی بد است کسی که در جامعه اسلامی مسئولیت پذیرفته خیلی راحت و ساده دستاوردهای ملت خود را زیر سئوال ببرد.
بذرپاش در تشریح قبح این گونه عملکرد گفت: این مسئولان با تعابیر و یا کلماتی از دستاوردهای ملت مقاوم ما یاد می کند که فقط نمونه و مانند آن را از زبان سفارتخانه های خارجی از قبیل انگلیس وآمریکا و فرانسه در زمان پهلوی می شد یافت که با مسئولان اینگونه صحبت می کردند و از ملت ایران با الفاظ بسیار سخیف یاد می کردند.
وی با ابراز تاسف از رواج این ادبیات و نوع سخن گفتن در یکی دو سال اخیر عنوان کرد:متاسفانه در برخی موارد می بینیم اینگونه سخن گفتن قبحش ریخته است و راست و دروغ آن نیز برای گوینده چندان ارزشی ندارد.
حمید رضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در گفتگو پیرامون همین موضوع در تشریح علت تکیه صاحبان این تفکر به مدعای خوداظهار داشت: دارندگان این تفکر صحت مدعای خود را تحریم هایی می دانند که آمریکا و چند کشور دنباله رواش علیه ایران اسلامی اعمال کرده اند. برخی در داخل اعتقاد دارند که اگر ما همراه غربی ها نشویم و از سیاستهایی آنها تبعیت نکنیم آنها مانع رشد و پیشرفت کشور می شوند.
این فعال سیاسی درتبیین ویزگیهایی تفکر ما نمی توانیم افزود:صاحبان این تفکر باور دارند که اگر در هر عرصه ایی اعم از صنعتی، اقتصادی و حتی فرهنگی سیاسی می خواهیم رشد کنیم باید با غرب همراه شد و برای تحقق این تفکر نیز لازم است که ما تغییر اساسی در سیاست خارجی نظام که همان مبارزه با استکبار جهانی و آمریکاست بدهیم و در نتیجه شاهد تغییر رفتارمان در عرصه بین المللی باشیم.
وی افزود: صاحبان این تفکر که شعار ما نمی تواینم را مطرح می کنند هم جهت و همگرای با غرب که بدنبال تغییر رفتار انقلاب اسلامی نسبت به استکبار جهانی است عمل می کنند.
ترقی با بیان اینکه این نگاه در تناقض جدی با باور امام و مقام معظم رهبری است اظهار داشت: حضرت امام از بدو پیروزی انقلاب اسلامی خودباوری را در بین جامعه رشد دادند که بر اساس آن تفکر مردم ما توانستند نه تنها با دستان خالی جنگ را به پایان برسانند که بعد از آن هم توانسته مسیر رشد و توسعه را بر اساس عزت و افتخار دنبال کند.
جواد کریمی قدوسی نیز در گفت و گو با سراج24 با اشاره به سخنان برخی اعضای کابینه از زمانی که دولت را در دست گرفته اند گفت: سئوال ما از آقای روحانی و برخی از وزرای دولت یازدهم این است که در این سیزده ماه گذشته که شما دولت را در اختیار دارید چه حادثه مهمی در کشور و یا در منطقه بر علیه ما رخ داده که کشور را در آستانه فلج شدن قرار گرفته است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: نه جنگی خارجی به ما تحمیل شده ، نه شاهد جنگ داخلی هستیم ، نه بهم ریختگی فرهنگی و اجتماعی داریم، نه به لحاظ اقتصادی وضعیت ما دچار یک وضعیت غیر قابل پیش بینی شده است، نه وحدت ملی بهم خورده است و به عبارتی همه چیز سرجایش است پس چرا ما همینک شاهد رکودی هستیم که تا کنون بی سابقه بوده است.
کریمی قدوسی تأکید کرد: این رکورد در زمینه های گوناگون ناشی از اتخاذ سیاست برد برد، تلاش برای بازکردن دروازه های کشور به سوی آمریکا و انگلیس ، باور به شعار ما نمی توانیم ، نادیده گرفتن توان داخلی و همه شئون کشور را معطل مذاکره کردن است.
عضو کمیسون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به چرائی رسوخ تفکر ما نمی توانیم در بدنه دولت گفت: آنچه را که امروز از زبان برخی دولتمردان می شنویم بخشی از نقشه راهی است که برای چنین روزهایی ترسیم شده بود. هدف شعار ما نمی توانیم تسلیم در برابر نظام سلطه و بویژه آمریکا ست و این بخشی از سیاستهای استکبار جهانی است که امروز در درون دولت توسط برخی عناصر درحال مطرح شدن است و ملت هم این عملکرد را رصد می کند. بنابراین در رأس دولت آقای روحانی باید پاسخگو باشند و بعد هم سایر اعضای کابینه در حوزه های مربوطه.